+90 216 466 12 22

Sosyal Medyada Biz}

ARC Kalıp Lazer Yazı ve Lazer Markalama Hizmetleri Başladı
ARC Plastik Kalıp olarak Artık..!!!! Kendi Bünyemizde Lazer yazı ve Lazer Markalama Hizmeti'de Vermekteyiz. Uygun fiyatlarımız için Teklif almayı unutmayın...!!!
ARC Lazer Yazı ve Lazer Markalama

CAD CAM CAE Uygulamaları

CAD CAM CAE Uygulamaları

CAD CAM Bilgisayar destekli tasarım veya daha çok kullanılan kısaltılmış biçimiyle CAD terimi, mühendislik tasarımcılarının tasarımlarını geliştirmek, değiştirmek ve son şekle sokmak için bilgisayardan ana öğe olrak yararlandıkları bir işlemi tanımlamak için kullanılır. Bilgisayar; tasarımcının veriyi analiz ettiği, hesaplamaları yaptığı ve proje edilen tasarımın üç boyutlu görüntüsünün hızlı ve verimli olarak bilgisayar grafik sistemiyle oluşturulduğu bir terminal olmaktadır. Görüntü ise, döndürülebilmekte, farklı açı, kesit, düzlem ve büyüklüklerde incelenebilmektedir.Değişiklikler çok hızlı olrak yapılabilmektedir.

Tasarımcı, tasarımın ayrıntılarını yeterli bulduğunda bu bir çizim istasyonu olan ikinci bir terminale gönderilir. Burada teknik ressamlar, orjinal tasarımı bir dizi mühendislik teknik resmine dönüştürür. Burada da iş parçası döndürülerek, kesit alınarak, ölçeklendirilerek orjinal tasarımın modifikasyonu sağlanır. Bu işlem bittiğinde ise tam olarak boyutlandırılmış çizimler, sisteme bağlı bir yazıcı veya çizici ile çıkartılır veya daha sonra kullanım amacıyla bu bilgiler nümerik veri olarak saklanabilir. CAD CAM

Bilgisayar destekli imalat CNC freze de veya CAM ise, bilgisayar destekli imalat işlemlerini tanımlamak için kullanılır. BUnun en önemli imalat işlemlerinden birisi talaş kaldırmadır. Talaş kaldırma ise bilgisayar destekli imalat işlemlerinin yalnızca bir örneğidir. Bunun uygulandığı diğer imalat işlemlerine örnek olrak; kaynak, alevle kesme, pres işleri, elektro deşarj işlemi, parça birleştirilmesi vs. verilebilir. CAD CAM

Yukarıda listelenen tüm işlemler gerçek imalat işlemleridir. Yani sonuç bir iş parçası veya iş parçası komplesi olmaktadır. Aynı zamanda tüm sistem içinde önemli rol oynayan diğer hayati fonksiyonlarda vardır. Malzemelerin ve takımın sağlanması, parça programlama ve iş kontrollü atölye ile ilgili diğer fonksiyonlardır.Bütün bu fonksiyonlar bilgisayarlı imalat sistemi oluşturacak şekilde bilgisayar kontrollü gerçekleştirilebilir.

CAD CAM ve CAE kısaltmalarının açılımı Bilgisayar Destekli Tasarım (Computer-Aided Design), Bilgisayar Destekli İmalat(Computer-Aided Manufacture) ve Bilgisayar Destekli Mühendisliktir(Computer-Aided Engineering). Günümüzde ürün, makine ve kalıp tasarımları CAD programlarında yapılmaktadır. Bu sayede imalatta ve üretimin ardından yaşanabilecek sorunlar önceden giderilebilmektedir. Ürünler, makineler ve kalıplar imalat aşamasına girmeden incelenebilmekte ve geliştirilebilmektedir. Bu sayede en iyiye yaklaşmak daha kolay hale gelmiştir.

Günümüzde CAD yazılımlarına ek olarak CAE yazılımları da oldukça ilerlemiştir. CAE yazılımlarının amacı ise CAD ortamında geliştirdiğimiz tasarımları gerçek ortamın similasyonunda test etmektir. Katı tasarımımıza tıpkı gerçek ortamdaymışız gibi kuvvetler uygulayabilir ve bunun sonucunda oluşacak eğim, seyim, burulma, yorulma, kırılma, eğilme gibi tepkileri gözlemleyebilir ve hatta ölçebiliriz. Bu da ürün testlerinin azalmasını sağlamakta ve üretime çok çabuk girmemizi sağlamaktadır. Akışkanlarla ilgili tasarımlarda ise yine katı tasarımlarda olduğu gibi her türlü veriyi elde edebiliriz. Akışkanda oluşacak ısı farkları, akış yönü, basıç farklılıkları gibi birçok veriyi gözlemleyebilir ve ölçebiliriz. Bu yazılımlar sayesinde tasarımı tamamen bilgisayar ortamında geliştirebiliriz. Bilgisayar ortamında geliştirilen tasarımımızın teknik resmini yine CAD ortamında hazırlayabiliriz.

Tasarımımız imalat aşamasına geçtiğinde ise CAM ortamına aktarıp burada imalatın yapılacağı makineye kod üretebiliriz. CAM yazılımları CNC freze, Tel erozyon ve CNC torna tezgahları için kod üretmektedir. CAM yazılımlarında işleyeceğiniz iş parçasına uygun olan takımları seçebiliriz ve bu takımların parametrelerini ayarlayabiliriz. Sonra da en uygun işleme metodlarını seçip parçayı işleyebiliriz. Kodları üretmeden yaptığımız işlemeyi simüle ederek sonucu önceden görebiliriz. Bu nitelikleri nedeniyle günümüzde sektörümüz bu sistemlere dayalı olarak çalışmaktadır. CAD CAM

17 Ocak 2015
1.924 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.